Update Hemstreet

Sinds de vorige melding op deze pagina, begin januari 2012, heb ik de Nederlandse vertaling van de After Action Reports betreffende de maanden september en oktober 1944 toegevoegd aan “Timeline 111th FA”. Verder zijn er binnen het deel “Breberen” foto’s toegevoegd uit de periode 1944 en 1945. Deze foto’s heb ik gekregen van leden van de Historieverein Waldfeucht, Duitsland, waarvoor mijn hartelijke dank. Twee avonden ben ik te gast geweest in hun home/museum, werd ik hartelijk ontvangen en rijkelijk overladen met vele verhalen en foto’s.

LAATSTE NIEUWS ZOEKTOCHT: Begin januari 2012 heb ik contact gekregen met familie van Joseph Evanovich uit crew # 30 Gaik. Joseph had een broer en zus; zijn zus Ann is afgelopen jaar eind mei overleden en dankzij haar overlijdensbericht op internet heb ik haar zoon Robert kunnen opsporen met hulp van de Monroe County Historical Association uit Pennsylvania, USA. Nog slechts 1 familie uit de laatste samenstelling van Crew # 30 Gaik ontbreekt op dit moment.

Eerstvolgende aanvulling zal zijn het verhaal over Breberen, de 111th FA en de 29th Infantry Division.

Updates website

Welkom op mijn nieuwe website. In de afgelopen weken heb ik samen met Martijn de layout van de website onder handen genomen en de indeling bepaald. Zoals je in het Foreword kunt lezen is deze site opgedragen aan de 2 Amerikaanse soldaten waarvan ik het graf hebt geadopteerd op de American Cemetery and Memorial in Margraten, Nederland. In de afgelopen weken heb ik over John Hemstreet de meeste informatie op de site geplaatst, onder andere zijn Biografie en staat er de eerste informatie bij de Timeline betreffende zijn eenheid; nog niet alle informatie is in beide talen beschikbaar, maar dat volgt zo snel mogelijk. Bij het andere verhaal over Louis Prangl en crew # 30 Gaik vind je wel de paginaindeling, maar slechts beperkte informatie op dit moment; de informatie die er staat vind je bij het onderdeel Positions B-17, de algemene beschrijving van elke positie binnen een crew van een B-17. Van hieruit kun je uiteindelijk ook naar de individuele personen doorklikken, maar deze informatie staat er nog niet.

Ik hoop dat je de opzet en inhoud interessant genoeg vindt om nog eens vaker terug te komen; ik houd je op de hoogte van de vorderingen via dit weblog. Laat gerust een berichtje achter. Bedankt voor de vele leuke reacties die ik al mocht ontvangen.